Hotel Schiermonnikoog

Contact

Rijsbergen

Tarieven

Winter arrangement

Beschikbaarheid

Reserveren

Boottijden & Route

hotel_schiermonnikoog_rijsbergen_achterkant
 
hotel_schiermonnikoog_rijsbergen_flag_english hotel_schiermonnikoog_rijsbergen_flag_german  
hotel_schiermonnikoog1 hotel_schiermonnikoog_rijsbergen2 hotel_schiermonnikoog_rijsbergen hotel_schiermonnikoog_herbergen4 hotel_schiermonnikoog_rijsbergen hotel_schiermonnikoog_rijsbergen6
 
Mail sturen
 


Hotel Schiermonnikoog Rijsbergen

Voor een verblijf op Schiermonnikoog is “Rijsbergen”, een klein informeel hotel op Schiermonnikoog, een mooie locatie. Het hotel ligt aan de rand van het enige dorp (evenals het eiland ‘Schiermonnikoog” genaamd), is omringd door een tuin en heeft een terras op het zuiden. In ons hotel bent u welkom voor logies en ontbijt. Verder zijn consumpties zoals koffie, thee, fris, bier, wijn en borrels in ons hotel verkrijgbaar. Er is geen restaurant in ons hotel, onze gasten eten in het dorp Schiermonnikoog, op 5 minuten loopafstand, waar zich een aantal restaurants bevindt. Het strand van Schiermonnikoog bevindt zich op circa 2 km van ons hotel.

Ons hotel beschikt over 17 kamers. De meeste zijn 2-persoonskamers (ook door 1 persoon te boeken). Er zijn enkele 3 en 4-persoonskamers in het hotel. Het pand stamt uit 1757 en heeft een monumentale voorgevel (en behoort tot de oudste panden op Schiermonnikoog) maar is verder hedendaags vormgegeven. De meeste 2-persoonskamers zijn gelegen in een nieuwe zijvleugel van ons hotel die stamt uit 1998.

In de kamers en de verblijfsruimtes van ons hotel vindt u -bewust- geen televisie (wel een kleine radio). Er is een (gratis) computer voor gasten in het hotel aanwezig en het grootste deel van het hotel is voorzien van een gratis draadloos netwerk.

Boekingen in ons hotel op vrijdag en zaterdag en in vakanties alleen voor 2 nachten of meer (Pasen, Pinksteren, Hemelvaart minimaal 3 nachten). Vrijwel alle hotels op Schiermonnikoog hanteren dit beleid. In de rustige wintermaanden zijn hotelboekingen voor 1 nacht soms wel mogelijk.

Ons hotel richt zich met name op individuele gasten en kleine groepen. Groepen tot 37 personen kunnen alleen vanaf november t/m maart (exclusief vakanties) alle kamers in het hotel boeken.

Indien u er een paar dagen ‘tussenuit’ wilt en rust zoekt is het ‘autoluwe’ Schiermonnikoog een goede optie. Het kleine oude dorp, de uitgestrekte schelpenpaden door bos, duin en kwelder en de brede stranden van Schiermonnikoog zijn zeer geschikt voor fiets- en wandeltochten in zomer èn winter.

U kunt ons hotel bereiken per e-mail (info@rijsbergen.biz) of telefonisch (0519-531257) op maandag t/m zaterdag van 09.00-11.00u en 14.30u-19.00u, op zondag van 09.00-11.00u en 16.30u-19.00u. Het adres: Knuppeldam 2, 9166 NZ, Schiermonnikoog.

Ons hotel is het hele jaar geopend.

 
 
 
     

Tel. 0519 - 531 257 | Fax 0519 - 531 680 | e-mail info@rijsbergen.biz | Knuppeldam 2 | 9166 NZ | Schiermonnikoog